COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische obstructieve longziekte waarbij de longen beschadigd zijn en de luchtwegen vernauwd (vandaar dat het ‘obstructieve’ in de naam zit). Veel voorkomende klachten bij COPD zijn chronisch hoesten, kortademigheid, benauwdheid en vermoeidheid. Mensen met COPD hebben minder zuurstof en ademen gaat moeizamer. Hierdoor hebben zij vaak minder energie. Waardoor dagelijkse activiteiten als aan- en uitkleden, traplopen, huishoudelijke taken, boodschappen doen of het uitvoeren van hobby’s of werk – die voor velen zo gewoon lijken – soms een stuk moeizamer gaan of (bijna) onmogelijk zijn.

Voor mensen met COPD is het extra belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Voldoende bewegen is hierbij van belang. Onze fysiotherapeuten onderzoeken met u een passende vorm van bewegen.

Begeleide (groeps)training

Ook kunt u bij Fysiotherapiepraktijk Tanthof Oost onder begeleiding training, zowel individueel als in een groepsverband, om uw conditie op verantwoorde wijze op peil te houden.