In 2008 nam fysiotherapeut Florentine van der Stoep de praktijk van Marloes Verheijen over. Nu, vijf jaar later, is er weer groot nieuws te melden omtrent Fysiotherapie Tanthof Oost. De praktijk is namelijk verhuisd naar de Kalfjeslaan 68 in Tanthof Oost.

Na de overname

Met de overname besloot Florentine van der Stoep destijds het pand aan de Spreeuwenstraat, waar de praktijk toen al jaren was gehuisvest, te blijven huren. Er was nog geen directe reden om te verhuizen en daarbij was dit een prima locatie om de praktijk verder op te bouwen en de buurt en haar inwoners te leren kennen. Uiteindelijk bleek een verhuizing toch onvermijdelijk. Florentine van der Stoep had namelijk al lang de ambitie om naast individuele patiënten ook groepen te begeleiden. Maar op de Spreeuwenstraat was dit, wegens ruimtegebrek, niet mogelijk. Bovendien zijn in de afgelopen vijf jaar de eisen van zorgverzekeraars ook steeds strenger geworden. En dus besloot Florentine op zoek te gaan naar een andere locatie.

Tanthof

Ze wilde heel graag in Tanthof blijven en dat is gelukt. De nieuwe ruimte is gevonden in het pand van de heer Groenewegen, een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kalfjeslaan 68. Hier huurt Florentine van der Stoep twee ruime behandelkamers en één grote oefenruimte. Voor de oefenruimte is revalidatieapparatuur aangeschaft. Hiermee kunnen binnenkort verschillende oefengroepen aan de slag om, onder de professionele en persoonlijke begeleiding van Florentine en haar collega Milou, te werken aan hun voorspoedige herstel.

Bedrijvigheid

Behalve praktisch en vanuit professioneel oogpunt, is het pand ook gemoedelijk en sfeervol ingericht. Vanuit de receptie waar de mensen binnenkomen, is direct de wachtkamer zichtbaar en heerst een gezellige bedrijvendheid. Prettig is ook dat de praktijk heel goed bereikbaar is; er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur, er is een fietsenstalling en de bus stopt dichtbij. Een verhuizing is natuurlijk een grote verandering. Florentine van der Stoep garandeert echter dat de persoonlijke interactie en ontspannen en prettige sfeer, waardoor Fysiotherapie Tanthof Oost zich onderscheidt, onveranderd blijven. Ook in de nieuwe situatie zijn de behandelingen nog altijd één op één en staat de patiënt centraal, waardoor het herstel optimaal wordt bevorderd. Dat deze methode werkt, bewijzen de bevindingen van de patiënten op bijvoorbeeld www.zorgkaart.nl.